Waarom Stressologie in Business?

Stress, burn-out en depressie zijn de grootste problemen van deze tijd als het gaat om verzuim. Wij hebben een nieuwe, uiterst effectieve methode ontwikkeld tegen stress, burn-out en/of depressie die we de afgelopen jaren met veel succes toegepast hebben op particuliere cliënten. Inmiddels hebben we al duizenden mensen geholpen, hebben we een landelijk netwerk van stressologen en zijn we klaar om ook de zakelijke markt te gaan bedienen.

Lees meer Boek een meeting

Vernieuwende methode op basis van nieuwe inzichten

Stressologie onderscheidt zich van andere benaderingen van stress, burn-out en/of depressie door de invalshoek: wij zien deze aandoeningen niet als psychische problemen maar als verstoringen van de hormoonhuishouding. Dat zit zo:

Bij langdurige stress is er altijd sprake van te veel stresshormonen. Iets wat ook altijd -zo leert de praktijk- een tekort aan ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters) veroorzaakt. Er ontstaat altijd een hormonale disbalans, die ook voor psychische klachten kan zorgen. Maar de oorzaak is hormonaal, het is veel meer biologie dan psychologie, en dat probleem moet eerst opgelost worden.

Het goede nieuws is dat met de juiste voedingsstoffen stress verminderd kan worden. Daarnaast wordt iedereen veel stressbestendiger en energieker met voedingsstoffen. Met weer andere voedingsstoffen worden nieuwe gelukshormonen aangemaakt waardoor klachten verminderen dan wel helemaal verdwijnen en mensen zich beter dan ooit kunnen gaan voelen.

Met de methode Stressologie zijn de afgelopen jaren duizenden mensen succesvol behandeld.

Lees meer