Voor Werkgevers

Verzuim is de grootste kostenpost voor een werkgever

Verzuim als gevolg van stress kost werkgevers zo’n € 250-400,- euro per dag, afhankelijk van het salaris van een medewerker. Een gemiddelde burn-out duurt 9 maanden, exclusief de periode van re-integratie. Dat betekent ongeveer 270 dagen verzuim. Per burn-out komt dat, afhankelijk van de salarisschaal, al gauw neer op € 60.000 tot € 120.000,- . Binnen 12 weken weer re-integreren dankzij all-in begeleiding bij Stressologie in Business.

Lees meer

Wet Poortwachter maakt werkgevers verantwoordelijk

De Wet Verbetering Poortwachter (sinds 2017) maakt de werkgever meer dan ooit verantwoordelijk voor effectieve ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie om de medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen na uitval. Financiële sancties kunnen volgen als de werkgever zich niet inspant voor zijn verantwoordelijkheden. Stressologie in Business gaat direct intensief aan de slag met de medewerker binnen 24 uur na de melding om snel en duurzaam te re-integreren. Hoe sneller we kunnen beginnen hoe beter de resultaten zijn.

Lees meer

Herkenbaar?

  • Klagende mensen op de werkvloer omdat een collega met een burn-out of depressie zo lang afwezig is?
  • Gemopper over de werkdruk die zo nog verder toeneemt?
  • Steeds verder oplopende verzuimkosten?
  • Vervanging is haast niet te regelen met de huidige krapte op de arbeidsmarkt
  • Vertwijfeling (ook bij jezelf) over de duur van het verzuim, dit zou toch veel minder tijd moeten vergen?
  • Is er nou niemand die hier een oplossing voor heeft?

Binnen je eigen organisatie is er niemand die antwoord heeft op deze problematiek, ook bedrijfsartsen zitten vaak met hun handen in het haar als het om stress, burn-out en depressie gaat.

Wat zou het mooi zijn als dit probleem voor eens en altijd opgelost kan worden!!

Lees de oplossing!

Waarom duurt een burn-out toch zo lang? Kan het niet sneller opgelost worden?

Jazeker wel!

Als iemand uitvalt met burn-out klachten is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen om langdurige uitval te voorkomen. Maar in de praktijk gebeurt dat dikwijls niet waardoor een burn-out veel langer kan duren dan nodig is. Daar zijn een aantal oorzaken voor die we hieronder op een rijtje gezet hebben. Bij de aanpak van Stressologie in Business spelen die problemen niet, wij gaan binnen 24 uur na de melding van uitval intensief aan de slag met de medewerker om hem of haar er weer zo snel mogelijk bovenop te krijgen.
Lees meer

Stress, burn-out en/of depressiebehandeling bij Stressologie in Business

Wat kan je medewerker verwachten bij ons?

  • Binnen 24 uur na het uitvallen is er contact met een stressoloog bij haar of hem in de buurt en wordt de afspraak voor de intake gepland.
  • Dat is belangrijk, om snel te herstellen is snel handelen een must!
  • We hanteren geen wachtlijsten, iedereen wordt zo snel mogelijk geholpen, er is altijd een beschikbare stressoloog in de buurt.

Lees meer