Voor Werknemers

Uitgeput? Stress? Angst? Burn-out? Slecht slapen? Depressie?

Weg ermee, we gaan het oplossen!

 • Binnen 1 dag na melding van (dreigende) uitval contact met een stressoloog
 • Stressologie in Business heeft geen wachtlijst, je kunt altijd bij ons terecht
 • Compleet programma bij stress, burn-out en depressie

Stress? Burn-out?

Stress? Iedereen heeft wel eens stress, dat hoort erbij als je dingen voor elkaar wilt krijgen. En dat is ook zo natuurlijk. Kortstondige stress levert betere prestaties op, dat weet iedereen. Maar langdurige stress is een heel ander verhaal, dat heeft altijd te maken met angst en dat ontregelt je hele systeem, body and mind, en kan leiden tot een burn-out of andere aandoeningen. Check aan de hand van de symptomen of jij te veel stress hebt.

Symptomen van langdurige stress cq een beginnende burn-out

Maar hoe weet je of je dat hebt, chronische of langdurige stress? Je kunt er immers aan gewend raken, zodanig dat je bijna niet meer weet hoe het ervoor was, het kan gewoon bij je zijn gaan horen. Langdurige stress en burn-outklachten kun je herkennen aan de volgende symptomen:

 • Vermoeidheid / (hoofd)pijnklachten
 • Opgejaagd gevoel / onrust
 • Angst / paniekklachten/depressie
 • Slechte spijsvertering / problemen met darmen
 • Sneller ziek / moeizamer herstellen
 • Pijnlijke nek / schouders/rug
 • Piekeren / vergeetachtig/niet helder kunnen denken
 • Prikkelbaar, kort lontje
 • Slechter slapen
 • Hoge ademhaling / hyperventilatie

Als je meer dan twee klachten uit het bovenstaande lijstje herkent dan weet je dat je te veel chronische stress hebt, dat je in de gevarenzone dreigt te komen voor het oplopen van een burn-out en dat je een pas op de plaats moet maken om te voorkomen dat je ook daadwerkelijk in een burn-out terechtkomt.

Wil je weten waar jij staat? Doe de gratis test!


1 op de 6 (en in sommige sectoren nog veel meer) werkende Nederlanders loopt een burn-out op

Je bent niet de enige hoor, 1 op de 6 werkende Nederlanders neemt te veel hooi op z’n vork en loopt een burn-out op. In sommige sectoren, in de zorg of het onderwijs bijvoorbeeld, ligt dat aantal nog veel hoger, daar praten we inmiddels over 1 op de 4 of zelf al, vooral in de grote steden, 1 op de 3. Het zijn vooral de doorzetters en perfectionisten die gevaar lopen om burn-out te raken, het is niet alleen de werkdruk, ook je karakter en mentaliteit speelt een rol.

Het is fijn om te weten dat je de enige niet bent maar daar koop je natuurlijk niets voor. Het gaat erom hoe dit allemaal op te lossen is, daar draait alles om, hoe je je zo snel mogelijk beter kunt gaan voelen!

De oplossing: de methode Stressologie

Bij stress, burn-out en depressie spelen hormonen de hoofdrol, te veel stresshormonen en daardoor te weinig ‘gelukshormonen’. De gangbare opvatting is dat het psychische aandoeningen zijn maar dat zien wij genuanceerder, de psychische klachten die mensen ervaren zijn meestal het gevolg van een hormonale disbalans veroorzaakt door stress. Met de juiste voedingsstoffen kan die disbalans verholpen worden waardoor klachten verminderen dan wel helemaal verdwijnen. Stress, burn-out en depressie: het is allemaal meer biologie dan psychologie!

Lees meer

Adviezen: voor als je in een burn-out zit

De grootste fout die je kunt maken is te lang wachten met het inschakelen van hulptroepen als je burn-outklachten hebt. Je kunt onder invloed van stresshormonen namelijk niet helder meer denken en daarmee wordt de kans groot dat je verkeerde beslissingen gaat nemen waardoor het allemaal nog erger kan worden en langer kan gaan duren. Neem vooral contact op als je klachten hebt!

Lees meer

Ervaringen

Ik ben echt versteld van de resultaten met de Stressologiemethode! Ik klopte aan met forse burn-outklachten waar ik al twee jaar mee worstelde. Dat werd ook bevestigd met de testen, erg fijn dat meten is weten centraal staat in de methode. Ik wist het eigenlijk wel, tussen mijn oren is niet veel mis. Maar dat ik zo snel zou herstellen, dat had ik nooit verwacht, ik begon me de volgende dag al beter te voelen! Ik geef Stressologie een 10+!

Trijntje
Juridisch medewerker

Ik ben altijd heel druk en heb veel ballen hoog te houden. Ik werk 36 uur per week en heb een verantwoordelijke baan. Daarbij 2 jonge kinderen die én naar school gaan, maar ook sporten en muziekles hebben. Zelf wil ik ook nog een beetje sporten, een leuke vrouw zijn voor mijn man, heb ik een druk sociaal leven met etentjes en feestjes. En daarnaast doe ik nog een opleiding. Kortom de ideale ingrediënten om hier en daar wat stress te ervaren. Ik zet de geconcentreerde voedingsstoffen daarom juist preventief in! Ik merk dat ik daardoor scherp ben, overzicht bewaar en bovenal gezellig blijf. Naast dat ik zelf heel gezond eet merk ik dat deze voedingsstoffen voor mij echt een waardevolle aanvulling zijn!

Anna
Accountmanager

Niet alleen zelf ben ik erg blij met de Stressologiemethode, ons hele gezin is ervan opgeknapt! We hadden geen idee dat er tegenwoordig zoveel minder voedingsstoffen in voeding zitten en dat we mede daardoor zo gestrest kunnen raken, wat een eyeopener is dat zeg! Zodra we tekorten aan vitamines en gelukshormonen gingen wegwerken met de voedingsstoffen gingen we ons allemaal heel veel beter voelen. Ik beveel stressologie overal aan!

Marieke
Consultant communicatie

Dat ik direct nadat ik me ziek melde een stressoloog aan de lijn kreeg met waardevolle adviezen kalmeerde me gelijk, erg fijn. En binnen twee dagen de intake en nog diezelfde dag aan de natuurlijke voedingsstoffen, ik weet zeker dat dat m’n redding is geweest, ben het Centrum voor Stressologie eeuwig dankbaar, ik voel me energieker en gelukkiger dan ooit!

Bert
Verkoopadviseur